Mnoge, danes klasiče, Nike superge so bile rojene iz preproste želje: narediti tek in hojo bolj udobno. Nike React Element 87 je ena takšnih superg, ki svojo geometrijsko obliko in udobje dolguje podatkom od vsakodnevnih športnikov.

Delo se je začelo s testiranjem in pridobivanjem informacij, na katerih delih podplata doživljamo največjo utrujenost. Te podatke so pridobili tako, da so posamezniki v obutvi imeli poseben vložek, ki je natančno pokazal največje točke pritiska. Te podatke so oblikovalci uporabili in v ta mesta na supergi izvrtali luknje in jih napolnili z react peno.
>br> Podatki, ki so jih pridobili niso samo pomagali k samemu počutju v hoji temveč tudi kako naj bi podaplat in sama superga izgledala. Designer Darryl Matthews, ki dela v Nike Sportswear Innovation, je vse te podatke uporabil za ustvarjanje algoritmičnega vzorca za zunanji podplat, z uporabo ukrivljenega vtisa, ki sporoča gibanje noge in podplata.
>br>
>br> Po prejemu teh podatkov sem na skici delal 48 ur ", pravi Matthews." Celoten proces je bil prava vadba, ki nas je naučila novih načinov, kako narediti supergo odličnega videza, obenem pa izkoristiti moč najsodobnejšega računalniškega oblikovanja “.Navdih za obliko in materiale je Matthews našel v modelu iz leta 1983, Nike Internationalist (jeziček, prst in peta), prosojno tekstilno ter asimetrični jezik pa v lanskem modelu Zoom Fly SP.

S kombinacijo semiša, Nike React logotipa in gumijastih podplatnih "čepov" superga tako predstavlja uspešno izvedeno presečišče starega in novega.

"Ljudjem je superga izredno všeč", pravi Matthews. "To ni navadna superga in način, kako izgleda je odvisno tudi od nogavic, ki jih nosite. To je tako kot, ko je Nike izpostavil zračno blazino, razen sedaj smo sposobni razkriti tudi notranjost čevlja".