Letos mineva 20 let od zadnjega Jordan meta v dresu Chicago Bullsov in to ni bil kar en met. V Utahu se je igrala 6 finalna tekma in Jazz je imel vodstvo in žogo. Pod košem Bullsov je žogo dobil Karl Malone (znanega tudi kot Mailman), ki je bil znan po čvrsti igri in vsi v dvorani so se veseli, saj so bili prepičani, da bo zmaga ostala doma.
Nato je na sceno stopil MJ, ki je žogo Karl-u ukradel in nekaj sekund pred koncem, preko Byron Russel-a, zadel za zmago in tako so Bullsi osvojili 6 zaporedni in zadnji naslov pravaka lige NBA. Ta njegov met je postal eden izmed najbolj prepoznavnih in bolečih za igralce Utah Jazz in njihove navijače.Ker je letos 20. obletnica so se pri Jordan odločili, da v času letošnjega finala, izdajo model 14 v isti barvni kombinaciji, kot na tisti tekmi. Poimenovali so jo seveda kar "The Last Shot"Inspiracijo za model 14 je Tinker Hatfield dobil pri avtu Ferrari, s katerim se je tisti čas Michael prevažal. In prav ta inspiracija je na modelu še kako vidna. Majhni detajli in eleganca, ki je značilna za italijanski dizajn in nasploh Ferrari, je pri tem modelu še kako vidna.
Bogat oz premium izgled usnja v črni barvi v kombinaciji s prav tako črnim semišem, rdeči Jumpman in 23 detajl na peti, rdeči sredinski karbo in rumeni Jumpman znak naredijo ta model zares premium.

Datum releasa je 14.06.18 on 9 uri, zaloga bo omejena na 11 parov.

Prav tako bomo 08.06.18 dobili Jordan Flyknit Elevation, ki je letošnja novost. Tokratni release bo v rdeči barvi in z Jordan 14 logo na jeziku.


Posebnost tega modela je, da je zgornji del narejen v Flyknit tehnologiji, kar zagotavlja dobri oprijem stopala, lahkotnost in zračnost. Podplat so si izposodili pri modelu 6, ki ima v zadnjem delu (peti) zračno blazinico in tako je nošnja še bolj udobna.